Wat doen we?

De Spetters Y is onze jeugdwerking waar jongeren vanaf 14 jaar elkaar kunnen ontmoeten en samen leuke activiteiten kunnen beleven.

In ons jeugdlokaal doen we samen super toffe activiteiten zoals een spelnamiddag, sportnamiddag zoals zumba en Yoga, een crea-namiddag zoals buttons en sleutelhangers maken, gaan we samen pizza bakken en nog veel meer! Regelmatig gaan we op verplaatsing. Zwemmen, naar de cinema, bowlen, en het blote voetenpad staan allemaal op ons programma!

1 keer per jaar gaan we naar een pretpark en jaarlijks trekken we met de hele groep op kamp! Je bent niet verplicht om naar iedere activiteit komen maar je mag kiezen welke activiteiten je graag doet.

Voor wie

De Spetters Y is voor jongeren vanaf 14 jaar met een autisme spectrum stoornis met nood aan extra ondersteuning. We zorgen dat alle activiteiten zeer gestructureerd aangeboden worden en dat er, waar nodig, de juiste ondersteuning geboden word. Dit kan zijn in de vorm van pictogrammen, meer individuele begeleiding en kleinere groepen.

Waar & wanneer

De activiteiten gaan iedere 2 weken door op zaterdagnamiddag van 14u tot 17u.

Meestal zijn we te vinden in ons jeugdlokaal, Bakkerlaan 14, 3500 Hasselt.

Bij activiteiten op verplaatsing wordt steeds duidelijk vermeld waar deze activiteiten doorgaan.

klik HIER voor onze kalender van het najaar 2018

Kostprijs?

We vragen een bijdrage van 50 euro per half jaar. Meer uitleggen waarom de bijdrage? Tijdens de activiteiten in het lokaal kan je een drankje of een snack verkrijgen voor 1 euro per consumptie.

Wat zijn de voorwaarden om te kunnen deelnemen?

We vragen om lid te worden van Autisme Limburg vzw. Dit kost 15 euro per gezin per jaar.

Begeleiding?

Er zijn steeds begeleiders aanwezig die aandacht hebben voor je individuele noden.

Voor meer info

Bel naar 0489/071 184 (Sue) of 0492/228 493 (Nele) of mail naar info@autismelimburg.be