Wat doen we

De Spetters + is onze jeugdclubwerking waar jongvolwassenen vanaf 18 jaar met een autisme spectrum stoornis en (rand)normale begaafdheid  samenkomen en elkaar ontmoeten.

Tijdens onze “jeugdclub” zijn we te vinden in ons jeugdlokaal te Hasselt. Hier kan je een spelletje spelen uit onze spelletjeskast, een stripverhaal of een boek lezen, babbelen met andere jongvolwassenen, iets drinken in onze bar,…
Sommige jongeren kiezen ervoor om zelf iets mee te nemen, zoals trading card games (magic: the gathering, pokémon, Yugioh zijn populair bij onze jongeren).
Als je wilt, kan je aansluiten bij een georganiseerde activiteit in onze jeugdlokalen.
Dit kan zijn: een karaoke-avond, spelletjesavond, iets koken of bakken, een crea-activiteit (kaarten maken, schilderen,…),...

Regelmatig organiseren we een activiteit op verplaatsing.
Deze activiteiten kunnen zijn: zwemmen, naar de film, bowlen, muurklimmen, pretpark, en nog veel meer!
Ook gaan we jaarlijks met de hele groep op kamp!

Je bent vrij om te kiezen naar welke activiteiten je wilt komen. Het is niet verplicht om aan alle activiteiten deel te nemen.

Waar & wanneer

De activiteiten gaan om de 2 weken door op zaterdag van 19u tot 22u.

De jeugdclub gaat steeds door in ons jeugdlokaal: Bakkerlaan 14, 3500 Hasselt. Dit is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Bij activiteiten op verplaatsing wordt steeds duidelijk vermeld waar deze activiteiten doorgaan en waar we met jullie afspreken om naar de activiteit te gaan.

Klik HIER voor onze kalender voor het voorjaar 2018

Kostprijs

We vragen een bijdrage van 20 euro per half jaar. Meer uitleggen waarom de bijdrage?
Voor het praatcafé wordt geen extra bijdrage gevraagd.
Voor activiteiten op verplaatsing of in het lokaal en het kamp wordt de eventuele kostprijs meegedeeld. Je kan dan vrijblijvend kiezen of je zal deelnemen.

Tijdens het praatcafé of activiteiten in het lokaal kan je een drankje of een snack in onze bar verkrijgen voor 1 euro per consumptie.

 

Wat zijn de voorwaarden om te kunnen deelnemen

We vragen om lid te worden van Autisme Limburg vzw. Dit kost 15 euro per gezin per jaar.

 

Begeleiding

Er zijn steeds begeleiders aanwezig die aandacht hebben voor je individuele noden.
We werken op een auti-vriendelijke manier.

Je kan binnen onze werking ook zelf een aantal taken opnemen als je dit zou willen. Voorbeelden zijn: bediening achter de bar of deel uitmaken van onze werkgroep.

 

Voor meer info:

Bel naar  0489/071 184 (Sue) of 0492/228 493 (Nele)
of mail naar spetters@autismelimburg.be