Gespecialiseerde speelpleinwerking voor kinderen en jongeren met autisme
Ook zij hebben recht op een toffe vakantie!  

Bekijk ons filmpje hier

In 2018 organiseert vzw Autisme Limburg vakantieopvang/gespecialiseerde speelpleinwerking voor kinderen en jongeren van 3 tot 21 jaar in 3 gemeenten in Limburg.

  • Hasselt-Kuringen, Schakelschool, Larestraat 15
  • Maasmechelen, Mikado, Bosweg 71
  • Overpelt, De Wingerd, Leopoldlaan 45

 

Vrijwilligers

Om onze speelpleinwerking mogelijk te maken zijn wij steeds op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers vanaf 16 jaar die ons willen helpen in de begeleiding van onze kinderen en jongeren. We zoeken naar meer dan 200 jonge mensen om aan alle vraag te kunnen voldoen!

Binnen onze speelpleinwerking wordt er gewerkt in niveaugroepen. Voor elke groep stelt een groepsbegeleider een programma op en zorgt voor het dagverloop. Tevens staan zij ook altijd klaar om jullie als vrijwilliger met raad en daad bij te staan waar nodig.   

Verwachtingen

Als vrijwilliger wordt er van je verwacht dat je in een 1-op-1 begeleiding met je kind werkt.
Concreet betekent dit dat je jouw kind begeleidt tijdens de activiteiten, vrije momenten en uitstappen.  We verwachten dat je ook tijdig aanwezig bent om de kinderen te ontvangen. De opvang begint voor de begeleiders om 8.30u. Na het vertrek van de kinderen ruim je samen met je collega-vrijwilligers de speelruimten op. Er wordt nog even tijd gemaakt voor feedback en eventuele vragen. Rond 16:30 kan je naar huis. 

Het weekend voor aanvang van de speelpleinwerking wordt er een infomoment voorzien. We verwachten je dan graag om de nodige info rond de speelpleinwerking te kunnen meedelen. De juiste datum en uur worden je later meegedeeld

Ervaring is niet noodzakelijk. Graag met kinderen omgaan een pluspunt.   

Wat bieden wij?

Buiten de onbetaalbare ervaring in het omgaan met kinderen met autisme en een fijne samenwerking binnen een team van vrijwilligers, ontvang je ook een vrijwilligersbijdrage van € 10 per dag. (enkel op een dag met grote uitstap (pretpark, ...) ontvang je geen vrijwilligersvergoeding) Bovendien krijg je gratis toegang op de vormingsactiviteiten, zoals lezingen e.d., georganiseerd door vzw Autisme Limburg.


In samenwerking met de sportdienst van de stad Hasselt georganiseert Autisme Limburg een crea/sportkampje voor kinderen van 7 tem 13 jaar en dit van maandag 23 t.e.m. woensdag 25 juli, telkens van 10u tot 15u30. 

Ook hiervoor zoeken we vrijwilligers om deze kinderen gedurende 3 dagen te laten proeven van diverse sport- en crea-activiteiten.
Inschrijven hiervoor kan op onderstaande link 'HASSELT'


 

Inschrijven!

Heb je interesse in onze werking en ben je bereid om ons vrijwilligersteam te versterken?  

Let wel: Gezien de kinderen volledige weken aanwezig zijn en er voor hen een continuïteit moet gegarandeerd worden, hebben vrijwilligers die voor een hele week inschrijven de voorkeur op deze die 1 of 2 dagen wensen te komen. 

Klik op één van de volgende linken om je in te schrijven voor de speelpleinwerkingen tijdens de zomervakantie te

HASSELT
MAASMECHELEN
OVERPELT

 

Heb je interesse in de Spetterswerking?

Kijk snel op onze Spetterspagina wat we allemaal doen en stuur een mail naar spetters@autismelimburg.be om je aan te melden.  

De begeleidersteams heten jullie van harte welkom!