Theatergroep "Donkisjot"

ok_1505157755.jpg

Vrijdag 8 september 2017, de start van onze nieuwe theatergroep "Donkisjot"...

 

In juni hadden we onze eerste try out met een groepje van 12 geïntereseerde jongeren.

Zelf heb ik geen ervaring in theater dus samen met de jongeren stond ik daar een beetje nerveus, een beetje verlegen en erg benieuwd! Luc, een professioneel theatermaker van Villa Basta kon ons snel geruststellen. 1 voorwaarde had hij wel en dat is dat de begeleiding deel moet uitmaken van de theatergroep. Smijt je samen in het theater! Welkom knikkende knieën :-)

Na een avond vol verschillende theatertechnieken en vooral veel geschatet en applaus, volgde een positieve evaluatie bij de deelnemers. 10 jongeren schreven zich in voor onze cursus! Samen schrijven we geschiedenis en starten we de eerste theatergroep in Limburg (en bij uitbereiding misschien België?).

vrijdag 8 september 2017... Onze eerste "echte theateravond". Alle 10 jongeren tekende present! Ook Luc was weer zeer enthousiast van de partij en schepte meteen een sfeer waar iedereen zich op zijn of haar gemak voelde. Ongelooflijk om te zien hoe iedereen zich al in de eerste les kwetsbaar en open opstelde! Ontspannende en leuke theateroefeningen wisselde af met al wat moeilijkere improvisatieoefeningen. De rode draad van de avond was de gezellige, ongedwongen sfeer aangevuld met formidabele toewijding van de jongeren.

Ik kijk alvast super hard uit naar volgende week!

Nele.

Terug naar overzicht